Hamat Hadar, een unieke plek in Israel, met thermale bronnen en een krokodillenfarm

Het Hamat Gader resort is één van de meest unieke plaatsen in het noorden van Israël. Gelegen tussen het meer van Tiberias in het westen en de rivier de Jordaan in het oosten , heeft Hamat Gader een schat aan unieke attracties voor alle leeftijden. De belangrijkste attractie zijn natuurlijk de thermale bronnen die sinds de Romeinen, zo’n 2000 jaar geleden, worden geexploiteerd. Maar er is meer, Hamat Gader heeft ook de enige krokodillenboerderij in het hele Midden-Oosten.

Het eerste dat je opvalt aan Hamat Gader is de ligging, in een vallei omringd door bruine rotsachtige bergen omgeven ongeveer tien minuten van het Meer van Tiberias in het zuidelijke deel van de Golanhoogvlakte. De geografische locatie van Hamat Gader biedt het met stromende bronnen van warm thermaal water (600 kubieke meter per uur en 42 graden Celsius) dat bekend staat om zijn therapeutische voordelen. Tal van dergelijke bronnen bestaan op het terrein van het resort en hebben verschillende temperaturen. Vele jaren terug brachten oude rabbijnse figuren en prominente Griekse en Romeinse historici en filosofen tijd door in de kalmerende wateren van de bronnen. Tegenwoordig worden de bronnen goed beheerd en trekken dagelijks busladingen bezoekers, sommigen zoeken behandeling en anderen zwemmen gewoon in de wonderen van de natuur. Van de ruime open zwembaden tot de jacuzzi met stoelen en de krachtige warme waterval, is er voor iedereen wat te doen.

Rond de belangrijkste bron bij het zwembad zijn enkele eetgelegenheden, waaronder het chique restaurant Siam, een cadeauwinkel waar men zelfs zwemuitrustingen kan, het hotel en de massagesalon. Massages variëren van NIS 200 (€50) tot NIS 510 (€ 130) en bieden alles van Zweedse, Thaise, Aromatische massages, Shaitsu, Reflexologie en warme steenmassages, allemaal gericht op het zo ontspannen mogelijk maken van uw verblijf. Er zijn ook kinderbehandelingen en -arrangementen voor stelletjes inclusief een aanvullend glas champagne.

Voor degenen die na de hete bronnen willen afkoelen, is het zwembad “Splash” de perfecte plek om dat te doen. Een grote waterglijbaan (10 meter)) is de belangrijkste attractie voor het zwembad, maar men moet minstens 10 jaar oud zijn en een goed kunnen zwemmen. Gewoon zwemmen wordt ook aangemoedigd in het grote zwembadgedeelte, evenals een groot dansgedeelte met kleine fonteinstralen die water in de lucht schieten.

Verder heeft Hamat Gader een uitgebreide verzameling dieren en beschikt het over een mini-dierenpark, een kinderboerderij, een papegaaienshow en een krokodillenboerderij. De kinderboerderij is ideaal voor kinderen omdat ze de dieren kunnen aanraken en poseren met dwerggeiten, konijnen, schildpadden en babyherten. Het mini-natuurreservaat heeft nog meer te bieden met bavianen, meerkatten, berggeiten, herten, struisvogels en meer, de meesten wonen in een open gebied met bomen en water. De krokodillenboerderij is, zoals eerder vermeld, de enige in zijn soort in het Midden-Oosten. Bijna 200 alligators, krokodillen, kaaimannen en de met uitsterven bedreigde Indiase gaviaal leven binnen de omheiningen op de boerderij. De grote, volwassen krokodillen zijn gehuisvest in een open vijvergebied waar drijvende bruggen kriskras doorheen lopen zodat bezoekers de roofdieren van heel dichtbij kunnen zien. Daarnaast kan je tijdens de zomermaanden het voeden van de  alligators bijwonen. De papegaaienshow is een must voor kinderen, de show wordt meerdere keren per dag gehouden.

Advertentie (4)