Leket Israel helpt de armen en behoeftigen in Israel (video)

De gemiddelde Israëlische familie gooit elk jaar anderhalve maand voedsel. Toch leeft meer dan 20 procent van de Israëli’s in armoede en ondervindt voedselonzekerheid. Leket Israel, de Nationale Voedselbank, is de leidende voedselreddingsorganisatie in Israël. Het unieke van Leket, in vergelijking tot andere vergelijkbare organisaties in de wereld is dat ze vaak verse voedselproducten gebruiken die supermarkten vaak minder geschikt vinden, en die leveren aan de mensen in Israel die niet genoeg geld hebben iedere dag vers voedsel te kopen .

In Israël, net als in alle ontwikkelde landen, is er een enorme overvloed aan voedsel. Maar de duistere kant van deze overvloed is dat veel meer voedsel dat ooit kan worden gegeten, wordt gekweekt, op de markt wordt gebracht, wordt gekocht en wordt geserveerd. Miljoenen tonnen gezond, vers voedsel worden jaarlijks weggegooid vanwege overmatige hoeveelheden of kleine onvolkomenheden.

Ook houdt Leket zich bezig met het ophalen van overgebleven voedsel van restaurants en evenementen hallen, waar in Israel bijna iedere bruiloft wordt gehouden.

Natasha Kirtchuk van ILTV.tv heeft een ontmoeting gehad met de mensen die proberen al het voedsel dat wordt weggegooid te redden.

Advertentie (4)