De Marokkaans keuken, in Israel kent iedereen het

 

Met honderdduizenden uit Marokko afkomstige Joden in Israel, is het niet vreemd dat de Marokkaanse keuken uitermate populair is in Israel. Er zijn honderden Marokkaanse restaurants in Israel, en natuurlijk wordt er bij uit Marokko afkomstige families thuis gekookt volgens traditionele Marokkaanse recepten.

Ook ik heb deze keuken persoonlijk mogen ervaren, en ervaar dit nog steeds. De Marokkaanse keuken is uitermate lekker, gezond en gevarieerd. Mijn helaas in september 2018 overleden partner was geboren en getogen in Casablanca en had een receptenboek met recepten van haar grootmoeder en moeder. Door haar heb ik mijn liefde voor de Marokkaanse keuken ontdekt.

Gelukkig zetten haar schoondochters de traditie voort en geniet ik nog steeds van de couscous, de op Marokkaanse wijze bereide kip, de gehaktballen, enzovoort.

De video hieronder geeft u een blik in de Marokkaanse keuken.