StandWithUs nu ook in Nederland actief

 

De Israelisch-Amerikaanse organisatie StandWithUs is nu ook in Nederland actief en wel onder de naam StandWithUs Nederland.

Wat en wie StandWithUs is legt de organisatie in hun eigen woorden uit:

StandWithUs is een internationale non-profit organisatie, opgericht in 2001. We zijn geïnspireerd door onze liefde voor Israël, onze overtuiging dat onderwijs de weg is naar vrede en onze toewijding om op te komen voor Israël en het Joodse volk wanneer ze publiekelijk worden aangevallen of verkeerde voorstelling van zaken wordt gegeven . Daarom zijn we toegewijd aan het opleiden van mensen van alle leeftijden en achtergronden over de hele wereld, terwijl we het extremisme en antisemitisme bestrijden die de problemen vaak verergeren.

Met 18 kantoren over de hele wereld gebruiken we cutting-edge printmaterialen, sprekers, programma’s, conferenties, missies naar Israël, sociale media, educatieve video’s en andere online bronnen om het verhaal te vertellen van Israëls inspirerende prestaties en voortdurende uitdagingen. Met afdelingen die zich richten op middelbare scholen, middelbare scholen, universiteitscampussen en gemeenschappen, versterken we een wereldwijd netwerk van activisten en onderwijzers voor en over Israël. Terwijl het miljoenen onderwijst,daagt StandWithUs ook krachtig discriminerende boycots en andere campagnes van haat uit.

In samenwerking met onze vele partnerorganisaties helpen we lokale gemeenschappen om de uitdagingen aan te gaan waarmee zij worden geconfronteerd door anti-Israëlische en antisemitische extremisten. Ongeacht wie u bent of waar u ook bent, wij zijn er om u te helpen uw leeftijdsgenoten voor te lichten en op te komen voor datgene waarin u gelooft.

StandWithUs Nederland heeft zich tot doel gesteld middels getrainde vrijwilligers voorlichting te geven op scholen en universiteiten in Nederland en antisemitisme te bestrijden. Ook gaat men de de discussie aan met anti Israel organisaties op universiteiten.

StandWithUs Nederland kan niet zonder donaties en vraagt u om een vrijwillige bijdrage hetgeen u via deze link kunt doen. StandWithUs heeft de ANBI status, zodat uw bijdrage aftrekbaar is voor de belasting. 

Joods.nl zal u regelmatig op de hoogte houden van bijeenkomsten en activiteiten van StandWithUs .

Advertentie (4)