Isaak Hayik, 73, uit Israel is de oudste actieve voetballer ter wereld

    Dits is hem dan, Isaak Hayik, 73,  uit Or Yehuda, Israel, de oudste actieve speler in een professionele voetbalwedstrijd na op 5 april 2019  als keeper te hebben meegespeeld in het team van “Ironi of Yehuda” in een voetbalwedstrijd tegen Maccabi Ramat Gan, schrijft Israel21C.

    Hayik, die deze week 74 werd, werd officieel erkend met een Guinness World Records-certificaat na de wedstrijd gepresenteerd door een Guinness-vertegenwoordiger uit Londen.

    Hayik had de organisatie aangeschreven om hen uit te nodigen voor de voetbalwedstrijd, omdat hij dacht dat hij een record zou breken als ‘s werelds oudste doelman. Tot zijn verbazing liet de organisatie hem weten dat hij het record voor de oudste algehele voetballer had gebroken in een professionele wedstrijd, een record dat eerder in handen was van Robert Carmona uit Uruguay, die in 2015 op 53-jarige leeftijd een wedstrijd speelde.

    “Dit is niet alleen een bron van trots voor mij, maar ook voor de Israëlische sport in het algemeen,” vertelde Hayik aan verslaggevers. Hij merkte op zijn Facebook-pagina op dat sommige ban zijn teamgenoten die dag de kleinzoons waren van spelers waarmee hij 50 of 60 jaar geleden om een voetbal had geschopt.

     

    Advertentie (4)