Familie van Palestijnse terrorist die 13-jarig Israelisch meisje heeft vermoord ontvangt ruim €12.000 van Abbas

Drie jaar geleden werd het 13-jarige Israelische meisje Hallel Yaffa Ariel in Kiryat Arba door een 17-jarige Palestijn in haar slaap vermoord. Na zijn daad werd hij door veiligheidsmensen van Kiryat Arba doodgeschoten.

Sinds de moord heeft de Palestijnse Autoriteit het gezin meer dan 50.000 shekels betaald (€12.000), alleen maar omdat hun zoon een Israëlisch 13-jarig meisje vermoordde en als een “martelaar” stierf zoals zij het noemen, lijkt uit onderzoek van  Palestinian Media Watch.

Een substantieel deel van het “Pay for Slay”-programma van de Palestijnse Autoriteit (PA) is om de families van overleden terroristen een maandelijkse uitkering te betalen. Sinds Mahmoud Abbas in 2005 werd verkozen tot voorzitter van de PA, heeft hij herhaaldelijk ingestemd met het verhogen van de maandelijkse toelagen die zijn betaald aan de families van overleden terroristen. Momenteel betaalt de PA dergelijke families minstens 1.400 shekels per maand (€ 350), met toelagen voor terroristen die getrouwd waren, terroristen die kinderen hadden en terroristen die in Jeruzalem of andere delen van Israël woonden.

De verschillende instellingen onder leiding van Abbas hebben allen de moordenaar aangeduid als een “Shahid” (martelaar) , de hoogste eer die volgens de Palestijnse Autoriteit in de islam kan worden behaald.

De moeder van de moordenaar drukte haar trots op haar zoon uit en zei: “Mijn zoon is een held. Hij maakte me trots. “Ze moedigde ook andere jonge Palestijnen aan soortgelijke moorden te plegen.

De familie van de moordenaar van Hallel Yaffa is een van de duizenden Palestijnse families die maandelijkse toelagen van de PA ontvangen vanwege de terreurdaden van hun kinderen. Hoewel de betalingen technisch worden gedaan en beheerd door de PLO Families of the Martyrs and Wounded Institution, wordt die instelling volledig gefinancierd door de PA.

Advertentie (4)