Netanyahu wijst iedere kritiek over optreden tegen terreur ballonnen af

Netanyahu is het niet eens met de kritiek die hij van alle kanten krijgt te horen over de wijze waarop hij optreedt tegen de ballonnen terreur uit Gaza en Hamas in het bijzonder, schrijft de Times of Israel.

“Ik ben niet onder de indruk van de propaganda van de ” experts.” Velen van hen geven ons advies dat ze zelf niet hebben uitgevoerd toen ze dienst hadden,” zei Netanyahu met een verwijzing van de oud IDF bazen Gantz en Ya’alon, beiden leiders van Blue & White . Er aan toevoegend dat “zij ook kritiek zullen hebben zodra we een militaire operatie in Gaza starten”.

“Wat mij leidt, is maar één ding, de veiligheid van de staat Israël, “zei de premier.

“We begrijpen de nood van de gemeenschappen aan de grens met gebied en we werken eraan om de zaken zo eenvoudig mogelijk te maken,” zei Netanyahu. “Vorige week hebben we zware sancties opgelegd aan Hamas, waaronder het stoppen van de brandstoftoevoer. Indien nodig zullen we handelen met andere, veel zwaardere middelen. Deze acties worden uitgevoerd in overleg met alle veiligheidsdiensten. ”

Ya’alon, nr. 3 in de Blue and White-partij die eerder diende als minister van Defensie en stafchef van IDF, beschuldigde eerder vandaag Netanyahu van het betalen van ‘beschermingsgeld’ aan Hamas.  “In plaats Hamas een zware prijs te laten betalen wegens de brandgevaarlijke vliegers en ballonnen betalen we beschermingsgeld”.

“De wapenstilstandsovereenkomst of de overleveringsovereenkomst bevat één component, het vermogen om door te gaan met het opbouwen van meer geweld tegen Israel, de kracht van Hamas onbelemmerd opbouwen.”

Advertentie (4)