Ondanks de protesten en dreigende stakingen is vliegveld Sde Dov bij Tel Aviv vanaf vandaag gesloten

Passagiers gaan aan boord van wat later bleek de laatste vlucht vanaf Sde Dov naar Eilat. 

Premier Benjamin Netanyahu zei zondag dat het besluit om de Sde Dov-luchthaven in Tel Aviv te sluiten niet werd teruggedraaid en dat het vliegveld vanaf 1 juli is gesloten, zoals was gepland, meldt de Times of Israel.

“Het was onmogelijk om het vliegveld open te houden , het zou de Staat ruim $ 2 miljard kosten”, zei Netanyahu.

In de afgelopen weken waren er protesten  in de zuidelijke badplaats Eilat en andere locaties tegen de sluiting van Sde Dov, omdat de beslissing om de 81 jaar oude luchthaven te sluiten de economie van Eilat zou schaden.

Om een ​​einde te maken aan de bezorgdheid van inwoners en bestuurders van Eilat, die zeggen dat het sluiten van Sde Dov een negatief effect zal hebben op de toeristenindustrie, zei Netanyahu dat er een economisch ontwikkelingsplan voor de zuidelijke badplaats komt waarmee $112.5 million is gemoeid.

Burgemeester Halevi van Eilat, zei in reactie “niemand verleent ons een gunst, het is de plicht van de overheid dit te doen.”

“Uiteindelijk heeft hebzucht gewonnen,” zei de burgemeester, eraan toevoegend dat hij de Likud-partij van Netanyahu had verlaten omdat hij zijn kiezers niet meer recht in de ogen kon kijken nadat de regering geen oplossing had gevonden, ondanks de belofte dat ze dat drie jaar geleden zou doen.

Ook oppositie partij Blue & White was tegen het besluit het vliegveld te sluiten, daarbij opmerkend dat de vorige Netanyahu-regeringen herhaaldelijk beloften hadden afgekondigd met een lange lijst van beloften met betrekking tot de sluiting van Sde Dov , waarbij keer op keer deze beloften werden verboken.

Lees hier het hele artikel.

Advertentie (4)