Na 3 raketten op zuid-Israel heeft IDF Hamas posities in Gaza aangevallen (VIDEO)

Screenshot YouTube

Nadat Hamas gisteravond drie raketten op zuid-Israel had afgevuurd, waarvan er twee door de Iron Dome anti-raketsysteem werden vernietigd, heeft de IDF gereageerd door Hamas posities in Gaza aan te vallen.

Onder meer is een militaire basis van Hamas en het kantoor van een Hamas commandant aangevallen en vernietigd.

Er waren geen onmiddellijke meldingen van slachtoffers. Eerder meldden Palestijnse media dat leden van de in Gaza heersende Islamitische terreurorganisatie Hamas hun posities hadden verlaten in afwachting van vergeldingsacties door de IDF.

De derde, niet neergehaalde geraakte raket uit Gaza, kwam terecht in een leegstaand gebouw in Sderot en richtte daar aanzienlijke schade aan.

Het luchtalarm in Sderot ging af, terwijl daar een groot openlucht festival plaatsvond. Er ontstond lichte paniek onder de bezoekers, maar iedereen kon het terrein zonder problemen verlaten.

Premier Netanyahu, die ook minister van defensie is, heeft inmiddels opdracht gegeven de brandstof toevoer naar Gaza met 50% te verminderen. Dit betekend dat de hoeveelheid beschikbare elektriciteit voor de inwoners van Gaza van 12 uur per dag naar ca. 6 uur per dag zal gaan. Deskundigen twijfelen echter aan het nut hiervan.

Advertentie (4)