Netflix serie over legendarisch Israelische spion Eli Cohen

Eli Cohen. Screenshot you tube

Netflix heeft bekendgemaakt dat een nieuwe serie over de legendarische Israelische spion Eli Cohen op 6 september in première zal gaan. Sacha Baron Cohen speelt Eli Cohen.

Netflix heeft ook de eerste foto’s van de nieuwe 6-delige serie met de “The Spy” openbaar gemaakt. In de serie spelen ook Noah Emmerich als Dan Peleg, Eli’s handler in de Mossad, die probeert zijn schuldgevoel over de offers die Eli brengt te verlichten. Hadar Ratzon Rotem (Homeland) speelt Eli’s vrouw, die vermoedt dat er iets niet klopt aan Eli’s overheidsbaan. En Waleed Zuaiter (Altered Carbon) als Amin Al-Hafz, een Syrische militaire officier die denkt dat Eli de perfecte bondgenoot is.

De serie is geschreven en geregisseerd door de Israëli Gideon Raff, vooral bekend van de Hebreeuwse serie “Hatufim” (Prisoners of War) en de veelgeprezen Amerikaanse serie “Homeland”, die beide ook op Netflix te zien zijn.

Mossad-agent Eli Cohen werd door door Syrië berecht en geëxecuteerd op 18 mei 1965 voor spionage. Hij was met succes binnen de Syrische regering geïnfiltreerd onder zijn alias Kamel Amin Thaabet en bleef gedurende vier jaar onontdekt. De informatie die hij in die periode naar Israel doorspeelde, heeft Israel enorm geholpen tijdens de Zesdaagse Oorlog.

Israel stelt nog steeds pogingen in het werk om zijn stoffelijke resten naar Israel te krijgen.

Advertentie (4)