“Together Beyond Words” Joodse en Arabische vrouwen bevorderen vrede

Foto: Together Beyond Words

‘Together Beyond Words’ is een non-profit organisatie die in 2003 is opgericht door een groep van negen Arabische en joodse vrouwen die toen samenkwamen om een ​​organisatie te starten die zich inspant voor joodse en Arabische vrouwen, vooroordelen vermindert en vredesopbouw bevordert in Israël.

Samen hebben ze een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld die beweging, lichaamswerk en diep luisteren omvat, ontworpen om diepe verbindingen te creëren en pijn en trauma te transformeren. Deze methode wordt ‘Beyond Words’ genoemd en werkt snel om barrières te slechten en vertrouwen op te bouwen.

In diverse workshops ervaren Arabische en Joodse vrouwen samen de ‘Beyond Words’ benadering. Deze ervaring stelt hen in staat om te zien dat naast alle verschillen in cultuur, traditie, religie en zelfs nationaliteit er zoveel meer is dat ze delen als vrouwen, moeders en oma’s.

Zodra ze zich bewust worden van overeenkomsten tussen hen en hun verschillen leren begrijpen, respecteren en waarderen, kunnen ze hun unieke vaardigheden samenbrengen en samenwerken om een ​​verandering te creëren.

In een samenleving waar vooroordelen en conflicten tussen Arabieren en Joden zoveel jaren hebben geduurd, is er een buitengewone macht wanneer vrouwen aan beide kanten kunnen samenwerken om een ​​gemeenschappelijke toekomst op te bouwen.

“De naam ‘Together Beyond Words’ is niet omdat we geen woorden gebruiken, maar omdat we in staat zijn om te gaan met de diepe emotionele inhoud die ook deel uitmaakt van ons gesprek,” verklaart mede-oprichter Nitsan Joy Gordon, een danstherapeut.

“We hebben een multidisciplinaire aanpak ontwikkeld die beweging, lichaamswerk en diep luisteren omvat, ontworpen om diepe verbindingen te creëren en pijn en trauma te transformeren. We zijn niet bang voor gevoelens. Emoties vormen de basis van onze acties en als ze niet op de een of andere manier worden getransformeerd, zullen we de cyclus van conflicten voortzetten”, aldus Nitsan Joy Gordon.