Nieuwe druivensoort vernoemd naar overleden vrouw van President Rivlin

Foto GPO

Tijdens zijn bezoek afgelopen donderdag aan het Universitair Veterinair Ziekenhuis en de Landbouwonderzoeksorganisatie van het ministerie van Landbouw in Beit Dagan, kreeg President Rivlin een nieuwe druivensoort aangeboden, genaamd ‘Rivlin’ ter nagedachtenis aan zijn onlangs overleden vrouw, Nechama.

Na het proeven van de druiven en het bedanken van de boeren en wetenschappers die ze hebben ontwikkeld, zei de president dat ze “naar troost smaakten”.

De hoofdwetenschapper van het ministerie van Landbouw, Dr. Avi Pearl, presenteerde de president de nieuwe variëteit, die uitzonderlijk zoet en pitloos is en een zeer dunne schil heeft. Tegen President Rivlin zei hij: “Ik kende uw vrouw Nechama niet persoonlijk, maar ik was blij dat U het ermee eens was dat we deze druivensoort naar haar mochten vernoemen.”

“De tros ‘Rivlin’-druiven die U ziet, bestaat uit tientallen enkele druiven. Elk is hard aan de buitenkant, maar zacht en zoet aan de binnenkant. Elke druif bevat de zoetheid van goede daden in iemands leven. En het hele stel vertegenwoordigt Nechama. Samen vertegenwoordigen ze bescheidenheid, waardigheid en schoonheid. Er is ook een sluiting van een cirkel hier. Nehama, een Bachelor of Science in de biotechnologie en de zoölogie, met een onderwijscertificaat in de natuurwetenschappen, werkte vele jaren aan de Hebreeuwse Universiteit van het Institute of Life Sciences. Haar liefde voor de natuur en het behoud ervan waren en blijven een onderdeel van haar erfgoed. Ik ben blij dat we tijdens dit bezoek zelf een kleine bijdrage hebben kunnen leveren”, aldus Pearl.