Nieuw ultimatum van Hamas :”laat ongehinderd geld uit Qatar door anders nieuw geweld”

screenshot YouTube<br />

Opnieuw heeft Hamas een ultimatum gesteld aan Israel en wanneer daar geen gevolg aan wordt gegeven wordt er gedreigd met nog meer geweld.

Deze keer eist Hamas dat het ongehinderd het geld uit Qatar de Gaza strip laat inkomen en dat Israel ervoor zorgt dat er meer elektriciteit in Gaza beschikbaar is.

Dit nieuwe dreigement dat vanochtend in de Libanese krant Al-Akhbar werd gepubliceerd, volgt op uitbarstingen van geweld en spanning de afgelopen tijd langs de grens en herhaalde waarschuwingen van Hamas en andere Gazaanse terreurgroepen dat de Palestijnse enclave op het punt stond “te exploderen.”

“De facties hebben de gesprekspartners een directe bedreiging gegeven om door te geven aan Israël, aldus Hamas “als de vijand de afspraken niet implementeert, waaronder het geld uit Qatar Gaza binnenkomt en de hoeveelheid elektriciteit dit weekend niet toeneemt, zullen we de vijand verhuizen naar de grond”.

De Qatarese gezant Mohammed al-Emadi zal naar verluidt a.s. donderdag in Gaza aankomen om toezicht te houden op de uitbetaling van nog eens $ 25 miljoen bestemd voor behoeftige gezinnen die ieder $ 100 krijgen en om infrastructuurprojecten te bespreken die worden gefinancierd door Qatar in de Strip.

Gaza heeft te maken gehad met ernstige elektriciteitstekorten die na 2014 ernstiger werd, toen na een Egyptisch optreden tegen Hamas de grens van de enclave met de Egyptische Sinaï woestijn zo goed als gesloten werd en de levering van stroom uit Egypte werd stop gezet.

Advertentie (4)