Een bezoek aan het Nationale Park Korazim, de stad die door Jezus werd veroordeeld (video)

Synagoge. Screenshot YouTube

Korazim is een archeologisch park iets boven Capernaum en ligt op een heuvel boven het noordelijk gedeelte van het Meer van Tiberias.

Het is de plaats die door Jezus werd veroordeeld omdat hij daar werd afgewezen, zoals beschreven in de bijbel, Matthew hoofdstuk 11 en Luke 10: 13-15.

De Babylonische Talmoed (Menahot, 85a) vermeldt dat Chorazin een stad was die bekend stond om zijn graan. De naambron kan de wortel “Karoz” zijn – wat in het Hebreeuws “omroeper” betekent.

Korazim was een joodse stad die bekend stond om zijn goede tarwe in talmoedische tijden. De ruïnes op de site bevatten een grote, indrukwekkende synagoge. De synagoge werd gebouwd in de late 3e eeuw, vernietigd in de 4e eeuw en herbouwd in de 6e eeuw en gebruikt tot de 8e eeuw – het einde van de talmoedische periode. De drie deuren kijken uit op het zuiden – de richting van Jeruzalem. Het werd gebouwd met zwarte basaltstenen en versierd met Joodse motieven. De vloer was geplaveid zonder mozaïeken, in tegenstelling tot andere Galilea-synagogen uit latere periodes. In de synagoge was een driedimensionaal beeld, een paar stenen leeuwen. Er zijn bouwstenen versierd met leeuwen, vogels, wijnstokken, het hoofd van een medusa, een menora en de tempel.

Seat of Mozes. Screenshot YouTube

In 1926 ontdekten archeologen de uit basalt gebeeldhouwde bank die bekend staat als ‘Zetel van Mozes’ of ‘Kathedraal van Mozes’, gesneden uit een basaltblok. Deze stoel was voor de meest gerespecteerde leden van de gemeenschap. De originele steen wordt getoond in het Jeruzalem museum.

ILTV bracht er een bezoek.

Advertentie (4)