De mooiste kastelen en forten van Israël

Massada. Screenshot YouTube

Kastelen worden meestal niet verband gebracht met Israël. Dat is jammer, gezien het feit dat het land een aantal werkelijk magnifieke exemplaren heeft. Sommigen van hen zijn duizenden jaren oud, terwijl andere van recentere data zijn. Maar het zijn allemaal monumenten met een fascinerende geschiedenis.

ISRAEL21C heeft een aantal van de mooiste kastelen en forten bij elkaar gezet, opdat u ze vanuit huis kunt bewonderen en, laten we hopen, binnenkort weer met eigen ogen kunt aanschouwen.

Belvoir Kasteel

Net als veel van de kastelen en burchten verspreid over Israel, werd Chateau Belvoir gebouwd door de kruisvaarders in de 12e tot 13e eeuw. Gelegen op korte afstand van het Meer van Galilea, is het kasteel concentrisch. Tegenwoordig is het een onderdeel van een nationaal park en biedt het kasteel niet alleen geweldige ruïnes, maar ook een prachtig panoramisch uitzicht.

David’s Citadel

Een van de bekendste herkenningspunten van Jeruzalem, de David Citadel bij de ingang van de Oude Stad, is een groot, indrukwekkend complex dat ongeveer 2000 jaar geleden de oorspronkelijk de locatie was van de wachttorens van koning Herodes. Het werd vervolgens door de Arabische heersers van Jeruzalem in een fort veranderd, verder versterkt door de kruisvaarders en vervolgens opnieuw versterkt door de terugkerende Arabische heersers. De minaret die het nu siert, werd toegevoegd door de Ottomanen. Tegenwoordig herbergt de citadel archeologische vondsten, het Tower of David Museum en een zeer indrukwekkende licht- en geluidsshow.

Nimrod Kasteel

Het Nimrod kasteel op de hellingen van de berg Hermon in het noorden van Israël ziet eruit alsof het rechtstreeks uit de set van “Game of Thrones” afkomstig is. Het enorme complex is gebouwd door moslimheersers op een strategische plek om de belangrijke weg naar Damascus te beschermen.

Na een bezoek van Mark Twain noemde hij het ‘de statigste ruïne op aarde’. Tegenwoordig is het een nationaal park dat open is voor het publiek.

Kasteel Montfort

Het Monfort kasteel is een uniek kruisvaarders kasteel omdat het niet werd gebouwd om het christelijke koninkrijk te beschermen tegen Arabische indringers, maar eerder om een ​​deel van het bestuur van de Duitse Orde te huisvesten en het te beschermen tegen rivaliserende kruisvaarders. Gebouwd in de 13e eeuw, is het gelegen op een steile klif in noordelijke Galilea, waar het wordt omgeven door groene bossen. Tegenwoordig maakt het deel uit van een nationaal park dat ook de thuisbasis is van zeldzame en bedreigde planten.

Masada

Misschien wel het meest bekende fort op deze lijst, Massada is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Israël. Bovenop een klif in de woestijn van Judea, huisvestte dit complex de paleizen van koning Herodes. Het is de plek waar de Joodse rebellen na het neerslaan van grote opstand tegen de Romeinen nog 3 jaar stand hielden.

Tegenwoordig is Masada National Park een van de meest populaire toeristische trekpleisters van Israël, bereikbaar via twee wandelpaden of met de minder inspannende kabelbaan. De beste tijd om Massada te bezoeken is zonsopgang, wanneer de woestijn en de aangrenzende Dode Zee oplichten.

Apollonia-fort

Het aan de kust gelegen Apollonia is een oude stad, gesticht in de vierde eeuw van de gewone jaartelling. Het was de thuisbasis van Samaritanen, Grieken, Romeinen, moslims, kruisvaarders, Joodse immigranten en recentelijk welgestelde Israëliers. De kruisvaarders hebben de meest gedenkwaardige indruk achtergelaten in de vorm van een fort dat uitsteekt in de zee. Het fort bestond in zijn geheel slechts 24 jaar voordat het werd verwoest door islamitische veroveraars. Tegenwoordig is het een populair natuurgebied vlakbij Herzeliya dat ook een Romeinse villa, een gracht en een moskee bevat.

Acre Hospitaalfort

De Hospitaal Orde bouwde in de 12e eeuw de indrukwekkende burcht in een van de oudste steden ter wereld, Acre of Akko zoals het ook wel word geschreven. De overblijfselen van hun grootschalige complex omvatten een binnenplaats en de eetkamer van de ridders.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)