‘Charoset’ – een Pesach recept (met video) van Esty’s Kitchen

Screenshot YouTube

In de aanloop naar Pesach, dat op zaterdagavond 26 maart met de gebruikelijke Seder begint, heeft Chabad on Campus van Nederland – Chabad Amsterdam Zuid, in samenwerking met Esty’s kitchen een aantal video’s gemaakt met recepten van typische Pesach gerechten.

Pesach is een totaalpakket. Het gaat over de geur van kippensoep die je huis vult, de smaak van Gefilte fisj en het aan je plaatselijke groentewinkel uitleggen waarom je echt mierikswortel nodig hebt. Gehost door drie geweldige vrouwen, produceerde Chabad on Campus zes kooklessen die onze studenten en jonge professionals in staat stelden om de unieke Pesach-sfeer voor te bereiden en te ervaren in het comfort van hun eigen huis.

En ook u, lezers van Joods.nl, kunt deze gerechten nu maken, doordat wij in samenwerking met Chabad on Campus, deze zes video’s hier zullen plaatsen.

In deze vijfde van de in totaal zes video’s wordt uitgelegd hoe je Charoset maakt. De ingrediënten vind u onder de video.

Ingrediënten

500 gr zoete appel

75 gr gemalen amandelen

1 ½ ste. cinamon

60 gr suiker

75 gr rozijnen

2/3 theelepel zoete wijn

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)