Nieuw koosjer recept – Gegrilde steaks

Foto via kosher.com

Het is donderdag dus een nieuw koosjer recept. Omdat het vandaag Israëls 73ste Onafhankelijkheidsdag is blijven we een beetje in stijl met de inwoners van dat prachtige land.

Het is namelijk gebruikelijk dat er in Israël op Onafhankelijkheidsdag wordt gebarbecued, iets wat miljoenen mensen dan ook doen.

Parken, balkons, terrassen, het strand, overal waar het maar kan zie je groepen familie, vrienden verzameld rond de barbeque.

Dus vandaag is het recept wat we vonden een bbq recept namelijk een lekkere steak met maïssalade en rode gem-sla met geroosterde en ingemaakte groenten met een esdoornknoflookdressing wat we vonden op kosher.com.

Ingrediënten

steak van 200 – 300 gram

2 eetlepels gemalen cayennepeper

2 eetlepels gemalen mosterdpoeder

(Haddar) Kosher Zout

zwarte peper

Bereidingswijze

Zout de biefstuk en bestrooi met zwarte peper.

Maak een pasta met een gelijke hoeveelheid cayennepeper en mosterdpoeder (bijvoorbeeld elk twee eetlepels).

Grill de biefstuk tot hij gaar is, afhankelijk van de dikte van de biefstuk en de gewenste gaarheid.

B’te’avonen Chag Haatzmaaut Sameach

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)