Nieuw koosjer recept – met knoflook gekruide lams koteletten

Lams koteletten met knoflook kruiden. Foto Kosher.com

Het is donderdag dus tijd voor een nieuw koosjer recept. Na de vele overvloedige maaltijden tijdens de Pesach week, tijd voor iets makkelijks.

Op kosher.com vonden wij het recept voor lams koteletten die met knoflook zijn gekruid en overgoten met wijn.

Ingrediënten

4 lamskoteletten, drooggedept

2 teentjes knoflook

veel versgemalen (Gefen) Pepper

1 theelepel (Manischewitz koosjer) Zout

1/3 kopje verse munt en peterselie

2 eetlepels extra virgin olijfolie

2 eetlepels Cabernet Sauvignon of andere rode wijn

Dipsaus (optioneel)

gekonfijte knoflookpuree

gehakte verse munt

Bereidingswijze

Meng in een keukenmachine knoflook, peper, zout, verse kruiden, olie en wijn. Wrijf over het lamsvlees en laat het ongeveer een uur marineren (een nacht kan ook, dat maakt de smaak nog intenser)

Na die tijd haalt u het lamsvlees uit de marinade en grilt u het vier tot zes minuten per kant.

Combineer voor de optionele dipsaus gelijke hoeveelheden gekonfijte knoflook en verse munt, en serveer lamsvlees met gekonfijte munt en knoflook.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)