Het Israëlische Via Transportation koopt Amerikaanse maker van kaartsoftware Remix

Minibussen van VIA. Foto VIA.

Om zijn klantenaanbod te verbeteren koopt het Israëlische bedrijf Via Transportation de Amerikaanse firma Remix, een ontwikkelaar van kaartsoftware voor transportplanning. Bij de koop is een bedrag van 100 miljoen dollar (85,4 miljoen euro) gemoeid.

Het in 2012 door Daniel Ramot en Oren Shoval opgerichte Via, heeft een on-demand ride-sharing dienst ontwikkeld waarbij een smartphone App meerdere passagiers die dezelfde route nemen met elkaar verbindt zodat ze samen een voertuig kunnen delen. 

Via is actief in meer dan 200 steden in 24 landen. De overname brengt complementaire capaciteiten samen om transportplanning, innovatie en operationele teams te helpen om te reageren op veranderende eisen, vaak in realtime.

In een persverklaring zegt Via dat: “Remix in 2014 in San Francisco werd opgericht als een grassroots, gebruiksvriendelijk platform voor vervoersplanning. Remix werkt samen met meer dan 350 lokale overheden in 22 landen op vijf continenten en wordt gebruikt om honderden stadsvervoersystemen te ontwerpen die een impact hebben op de levens van meer dan 240 miljoen mensen wereldwijd”.

Volgens de verklaring zullen de bedrijven samen in staat zijn om meer steden te helpen de transportinfrastructuur te verbeteren en te stroomlijnen.

Via heeft “ambitieuze plannen om te investeren en de Remix-product portefeuille uit te breiden om betere planningsmogelijkheden voor het openbaar vervoer te bieden”, aldus de verklaring.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)