Dakrestaurant van het Mamilla hotel in Jeruzalem weer open

Het Mamilla Hotel Rooftop Restaurant met uitzicht op de oude stad van Jeruzalem. Foto via Mamilla Hotel

Door de coronapandemie is het een jaar niet mogelijk geweest, maar onlangs heeft het Mamilla hotel in de Oude Stad van Jeruzalem haar beroemde dakrestaurant weer geopend, meldt ISRAEL21C.

Bovenop het Mamilla Hotel zit je klem tussen twee werelden: de chique omgeving van het voetgangersgebied Mamilla, gevuld met luxe winkels en cafés, terwijl beneden de Oude Stad van Jeruzalem lonkt.

De normale chaos op het terrein van reisgroepen en pelgrims wordt van boven gedempt. In plaats daarvan wordt je getroffen door de stille schoonheid van de oude bouwwerken en kun je de geschiedenis om je heen op je laten inwerken.

Het dakrestaurant is waarschijnlijk een van de mooiste plekken waar je kunt eten in een stad waar geen gebrek is aan sfeervolle eetgelegenheden.

Verse marktsalade met huisgemaakte citroenlabane, cherrytomaatjes, komkommers, andijvie en geroosterde amandelen, gekruid met za’atar en sumak. Foto met dank aan Mamilla Hotel

Simone Shapiro is al zes jaar de chef-kok van het restaurant. “Ik heb jarenlang in de restaurant- en hotelbranche gewerkt en ik had nooit gedacht dat we in de situatie zouden verkeren waarin we ons het afgelopen jaar in bevonden”, zei ze.

Shapiro, een inwoner van New York die gewend was aan de krankzinnige werktijden die chef-koks door en door kennen en wist niet goed wat ze moest doen met haar inactieve handen.

“We hebben in onze huiskeuken veel nieuwe gerechten getest en een menu gemaakt dat we vóór Shabbat bij de mensen thuis konden bezorgen. We veranderden ons appartement met één slaapkamer in een horeca keuken en hebben het fantastisch gehad terwijl we dit deden.”

Nu is het een verademing voor Shapiro en haar keukenpersoneel om weer officieel aan het werk te gaan. “Ik ben erg enthousiast om nieuwe menu-items te maken voor de gasgen. We moeten in deze moeilijke tijden blijven leven, koken en volharden”, zegt ze.

“Natuurlijk zullen we niet dezelfde capaciteit hebben”, vervolgt ze. “Niemand zal dat hebben, niet voordat de wereld zichzelf begint te genezen van deze pandemie. Hoewel ik wel een licht zie aan het einde van de tunnel. 

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)