Nieuwe voedsel technologie uit Israël zorgt voor gezonder dieet

Richt je ogen op de toekomst, waar plantaardige ingrediënten slimmer voedsel maken. Bij de nieuwste foodtechnologie van Israël draait alles om het creëren van duurzaam, gezond en vooral smakelijke alternatieven voor de gerechten waar we allemaal van houden.

Op de website van The Good Food Institute is te lezen hoe de productie in zijn werk gaat.

Waarom gebruik maken van alternatieve proteïnen? Het instituut is van mening dat wat we eten, invloed heeft op alles. “De conventionele productie van vlees, eieren en zuivelproducten is niet duurzaam en inefficiënt. Het stimuleert klimaatverandering en antibioticaresistente ziekten en tast het milieu aan”.

Ook in Nederland is het al gewoon geworden om op de vleesafdeling schappen vol aan te treffen met alternatieve vleesvervangers. Waar de meest bekende supermarkten in deze trend voor zijn gegaan, hebben andere deze gevolgd en bieden producten al tegen een lagere kostprijs aan. Prijsstelling is geen onbelangrijke factor wanneer je een verandering in de voedselconsumptie teweeg wilt brengen.

Nieuw onderzoek van het instituut toont aan dat gekweekt vlees enorme voordelen voor het milieu kan hebben en rond 2030 zelfs kostenconcurrerend kan zijn. Mooie ontwikkelingen in een tijd waar veel aandacht is voor duurzaamheid, milieu en voedselvoorziening wereldwijd.

Een goede reden om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Dit kan via de website waar ook een link is naar CE Delft. Dit is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesorganisatie gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor milieuproblemen. Zij hebben mee gewerkt aan het onderzoek door analyse en schrijven van de rapportages.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)