Domino’s Pizza opent in Israël kosher-mehadrin filialen

Ter illustratie. Foto Domino’s Pizza

Voor het eerst sinds ze aanwezig zijn in Israël biedt Domino’s Pizza sinds zondag een kosher mehadrin menu aan. Mehadrin verwijst naar het strengste niveau van koosjer toezicht.

Volgens het financiële dagblad Calcalist, zijn de twee koosjere filialen van de pizzaketen in Petah Tikva omgezet in koosjer-mehadrin filialen onder het toezicht van Badatz Bet Yosef, waardoor de pizza nu ook beschikbaar is voor streng religieuze en haredi-gemeenschappen.

De coronapandemie heeft de markt voor pizzabezorging nog competitiever gemaakt, wat heeft geleid tot nieuwe pogingen van de keten om haar markt te verbreden.

In de komende twee jaar zullen naar verwachting tien nieuwe koosjere mehadrin-vestigingen in Israël worden geopend. Domino’s heeft beloofd dat er momenteel geen niet-koosjere filialen zullen worden omgezet in koosjere takken en dat de koosjere filialen zullen worden gebouwd op aparte locaties, aldus Calcalist.

De koosjer-mehadrin filialen hebben ook verschillende bewegwijzering, pizzadozen en motorfietsboxen om ze uit elkaar te houden. De pizzadozen zijn rood met een koosjer-mehadrin stempel, terwijl de rest van de keten de kleuren blauw en zwart gebruikt.

“We zijn blij om het religieuze publiek toe te voegen voor wie kashrut belangrijk is om naar Domino’s te komen, en om de kwaliteit en verscheidenheid van Domino’s nu ook toegankelijk te maken voor het ultraorthodoxe publiek”, zei Yossi Elbaz, CEO en mede-eigenaar van de Domino’s Pizza-keten, tegen Calcalist.

“Deze filialen zullen dienen als een extra motor voor groei voor de keten. We zullen een strikt koosjer menu aanbieden, in de eerste fase alleen in Petah Tikva en later in nieuwe filialen die naar verwachting de komende twee jaar zullen openen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)