Studenten starten fietsclub voor blinden en slechtzienden

Screenshot Facebook video

Een mooi initiatief van studenten van het Technion in Haifa, die een fietsclub hebben opgericht voor blinden en slechtzienden, maakt het mogelijk dat zij meekunnen op fietstrips in en rond Haifa.

Met tandemfietsen werken de slechtziende fietsers samen met hun ziende partner die voorop zit en kunnen ze beiden genieten van de toertocht.

Door het Migdal Ohr Center mogelijk gemaakte initiatief, zal de fietsclub dienen als een thuis voor de 15 fietsparen. Deze zal hen een plek bieden om de fietsen op te slaan. Een schuur zal dienen als ontmoetingscentrum waar zelfs een kleine keuken is om warme en koude dranken te serveren of een hapje eten.  

Onder begeleiding van Dr. Dan Price en docent Michal Bleicher die een cursus geven met de titel Studio Design Build aan het Technion, ontmoetten de studenten de groep blinden en slechtzienden en leerden ze over hun unieke behoeften .

Het centrum is gebouwd met gedoneerd materiaal. Vrijwilligers en leden van de fietsgroep hebben het centrum ontworpen.

Migdal Ohr bedankte het Technion, de studenten en de stad Haifa die hielp om de vergunningen rond te krijgen. Hij riep iedereen die geïnteresseerd was in deelname aan deze fietsgroep op om contact op te nemen.

Migdal Ohr is actief in Jeruzalem, Tel Aviv, Haifa en Beersheba en biedt visueel gehandicapten informatie, workshops en emotionele steun om hen te helpen hun leven ten volle te leven in hun nieuwe situatie.   

Lees hier een persbericht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)