Gemeente Tel Aviv-Yafo lanceert app voor vrouwen

Om het gevoel van veiligheid voor vrouwen en meisjes in openbare ruimtes te vergroten, lanceert de gemeente Tel Aviv-Yafo een innovatieve smartphone-app. Deze is gebaseerd op geavanceerde netwerktechnologie, waardoor informatie veilig en anoniem is.

Na een succesvolle lancering van drie maanden is SafeUP nu beschikbaar voor alle vrouwelijke inwoners van Tel Aviv-Yafo. De app is ontwikkeld in CityZone, een levend smart city-laboratorium in het Atidim Park in Tel Aviv.

SafeUP is 24/7 beschikbaar en stelt vrouwen in staat de app te gebruiken wanneer ze ondersteuning, begeleiding of fysieke assistentie nodig hebben. Een helpende hand wordt geboden door speciaal opgeleide vrouwen die beschikbaar zijn om waar nodig te assisteren.

De app biedt gebruikers drie oplossingen:

  • Walk and talk: Ontworpen voor situaties waarin de gebruiker zich ongemakkelijk of onzeker voelt.
  • Nu helpen: Ontworpen voor situaties waarin de gebruiker zich in reëel en onmiddellijk gevaar bevindt.
  • Deel locatie: De app deelt een live locatie met een lijst met vrouwen die eerder door de gebruiker zijn gekozen.

Elke gebruiker die zich bij SafeUP wil aansluiten, zal een diepgaand verificatieproces ondergaan om gebruikersprofielen te bevestigen en ervoor te zorgen dat app-gebruikers toegang hebben tot een veilige ruimte.

“SafeUP is niet alleen een app, maar ook een gemeenschap van vrouwen voor vrouwen, die ervoor zorgt dat vrouwen zich veilig voelen in het openbaar”, aldus de gemeente Tel Aviv-Yafo in het persbericht.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!