VIDEO: Na heropening bezochten 1.729 Joden de Tempelberg

Screenshot: YouTube

Volgens minister van Openbare veiligheid Gilad Erdan zijn in de uren na de heropening 1.729 joden de Tempelberg op gegaan. Aanzienlijk meer dan in 2018 toen 1.440 joden de Tempelberg bezochten op Tisha B’Av, de vastendag waarop Joden rouwen om de vernietiging van de tempels en andere tragedies.

Het aantal van 1.729 is weliswaar een nieuw record voor een enkele dag, maar er moet worden opgemerkt dat de bezoeken vandaag bestonden uit het betreden van de heilige compound, waarna bezoekers onmiddellijk door politieofficieren naar een andere poort worden geleid om deze weer te verlaten. De op afstand gehouden moslims “begroeten” de joden onder luid geschreeuw en gejoel.

Niet mag worden vergeten dat vanochtend 80.000 moslims gingen rellen op de Tempelberg en probeerden te voorkomen dat joden de berg bezochten.

Minister Erdan prees de politie voor hun werk bij het beveiligen van de flashpoint-site, en voegt eraan toe dat zijn beleid is geweest om elke jood en elke bezoeker binnen te laten – afhankelijk van een veiligheidsbeoordeling – en om de Israëlische soevereiniteit op de berg te versterken.