Hezbollah-leider Nasrallah: “We zullen Palestina binnendringen”

Screenshot YouTube

Vanuit zijn veilige bunker zet de leider van de sjiitische-terreurorganisatie Hezbollah zijn psychologische oorlogsvoering tegen Israël voort.

Geciteerd in de krant El Akhbar zaterdag, herhaalde Hassan Nasrallah de grote hoeveelheid informatie die de terreurorganisatie heeft verzameld en die zou kunnen worden gebruikt in een oorlog of militair conflict. Vervolgens zei Nasrallah: “We bedreigen hen (Israel) en we zullen bezet Palestina binnengaan.”

“We hebben overvloedige informatie, in feite ongekend, over alle gebeurtenissen en ontwikkelingen aan de vijandelijke kant, met behulp van zowel openbare als geheime activiteiten”, aldus Nasrallah. “Wij hebben een zeer goede inlichtingendienst en houden de zionisten goed in de gaten.”

Begin september beweerde Nasrallah dat er “geen rode lijnen meer zijn met betrekking tot het verdedigen van Libanon tegen Israëlische agressie”, eraan toevoegend dat “Libanon het recht heeft zichzelf te verdedigen tegen Israëlische aanvallen.”

Nasrallah ging zelfs zo ver dat hij in zijn toespraak verklaarde dat elke aanval op Iran Israel zou vernietigen. “Als je denkt dat een aanval op Iran het verzet zal beëindigen, kan ik je verzekeren dat precies het tegenovergestelde zal gebeuren. Een aanval op Iran zal ertoe leiden dat Israël zal ophouden te bestaan.”

In zijn toespraak noemde hij de IDF een “Hollywood-leger”, waarschijnlijk verwijzend naar de afleidingsmanoeuvre die de IDF begin september had georganiseerd, nadat Hezbollah het Israëlische leger had aangevallen. “We onze les hebben geleerd van de show die jullie hebben geven”.