Israëlische windsurfer wint zilver op het WK

Katy Spychakov (foto credit: ISRAELI SAILING ASSOCIATION / COURTESY)

De 20-jarige Katy Spychakov kwam als derde over de finish. Ze kon de Nederlandse Lilian de Geus met slechts twee punten passeren en behaalde daardoor de zilveren medaille.

De Israëlische Katy Spychakov won zaterdagmiddag de zilveren medaille tijdens de wereldkampioenschappen surfen op het Gardameer in Italië.

Spychakov kwam weliswaar als derde over de finish, maar passeerde de Nederlandse Lilian de Geus met slechts twee punten en legde beslag op de zilveren medaille. Goud ging naar de Chinese Yunxiu Lu, die in de laatste race haar voorsprong kon behouden.

Dit is de eerste medaille op een surf wereldkampioenschap voor Israël sinds de medaille van surfer Maayan Davidovich’s in 2014.

Met deze medaille verzekert Spychakov zich zo goed als zeker dat ze de Israëlische vertegenwoordiger voor de Olympische spelen in 2020 wordt, door de andere 3 concurrenten van Israël vooralsnog ver te overtreffen.

Deze medaille sluit een geweldige periode af voor de jonge windsurfer. Een maand geleden won Spychakov een bronzen medaille in de wereldbekerwedstrijden in de Japanse hoofdstad Tokio, waar de volgende Olympische Spelen worden gehouden.