Holocaust overlevenden vinden elkaar na 75 jaar terug (video)

De neven Morris Sana en Simon Mairowitz ontmoeten elkaar voor het eerst sinds hun scheiding 75 jaar geleden. <br />Screenshot: YouTube

Ze waren overtuigd van elkaars dood, maar niets blijkt minder waar. De 87-jarige Morris Sana en zijn 85-jarige neef Simon Mairowitz werden afgelopen week voor het eerst sinds 75 jaar weer met elkaar herenigd in Israël, meldt People’s Magazine.

Ze waren nog maar kinderen, toen de neven (en elkaars beste vrienden) elkaar uit het oog verloren. Nadat de nazi’s in 1940 Roemenië binnenvielen, moesten de beide families vluchten. Zo gebeurde het dat Sana in Israël terecht kwam, en Mairowitz in het Verenigd Koninkrijk. Tientallen jaren later was het de dochter van Sana die via Facebook in contact kwam met verschillende familieleden. Ze ontdekte dat Mairowitz nog in leven was.

In een hartverwarmend filmpje vliegen de neven elkaar weer in de armen. ‘Het is goed om je na zoveel jaren eindelijk weer te zien’, zegt Mairowitz. ‘Maar liefst 75 jaar hebben we gewacht. Het was een lange tijd. We hebben elkaar weer.’

Advertentie (4)