McDonald’s koopt van oorsprong Israelisch bedrijf Apprente

Het Apprente team. Foto Apprente

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s Corp. heeft vandaag een overeenkomst bekendgemaakt om het van oorsprong Israëlische bedrijf Apprente, een op spraak gebaseerde AI, startup voor conversatietechnologie in een vroeg stadium te verwerven. Apprente is gevestigd in Mountain View, Californië, en werd in 2017 opgericht door twee Israëli’s – CEO Itamar Arel en CTO Moshe Looks. Een van de belangrijkste investeerders in Apprente is het Israëlische risicokapitaalfonds StageOne Ventures. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt en Apprente heeft tot nu toe minder dan $ 5 miljoen opgehaald.

McDonald’s zegt dat de technologie van Apprente zal worden gebruikt in al haar restaurants, en het zal snellere, eenvoudiger en nauwkeurigere orderafname mogelijk maken bij de Drive Thru’s met toekomstig potentieel om te integreren in mobiele bestellingen en kiosken.

McDonald’s president en CEO Steve Easterbrook zei: “Het bouwen van onze technologie-infrastructuur en digitale mogelijkheden zijn fundamenteel voor ons Velocity Growth Plan en stellen ons in staat te voldoen aan de stijgende verwachtingen van onze klanten, terwijl het voor personeelsleden eenvoudiger en nog aangenamer wordt om gasten te bedienen. Apprente’s getalenteerd team en de technologie die ze hebben ontwikkeld, zullen samen McD Tech Labs vormen, een nieuwe groep geïntegreerd in ons Global Technology-team die onze innovatiecultuur een stap verder brengt. “

Itamar Arel, die is benoemd tot VP McD Tech Labs, zei: “McDonald’s toewijding aan innovatie heeft ons team lang geïnspireerd. Het was duidelijk uit onze verschillende opdrachten dat McDonald’s toonaangevend is in de industrie met technologie. Apprente werd geboren uit een kans om technologie te gebruiken om uitdagende problemen uit de echte wereld op te lossen en we zijn verheugd dit nu toe te passen op het creëren van gepersonaliseerde ervaringen voor klanten en personeel. “

Advertentie (4)