Netanyahu : “geen andere keus dan Hamas omverwerpen”

PM Netanyahu. Screenshot YOuTube

Voor zijn vertrek naar Rusland waar hij een gesprek zal hebben met president Putin, zei premier Netanyahu in een interview met de omroep KAN dat hij “geen andere mogelijkheid ziet dan het Hamas bewind om ver te werpen”.

“Het lijkt erop dat er geen andere keuze is dan een grootschalige campagne in Gaza te starten,” zei Netanyahu in een interview met Kan Reshet Bet Radio kort voor zijn vlucht naar Moskou.

“Er komt een militaire operatie, maar ik zal deze alleen starten als we er klaar voor zijn en geen minuut eerder. Ik baseer mijn beleid niet op tweets, “zei de premier.

Tien jaar geleden tijdens een verkiezingstoespraak in Ashkelon zei hij precies hetzelfde :”“We hebben actie nodig om de dreiging te verwijderen. Er is maar één manier om dat te doen: het Hamas-regime in Gaza omverwerpen”.

Ook nu weer zijn er weinigen in Israel die zijn uitspraak serieus nemen.

Wat betreft de sociale media activiteiten van zijn partij, distantieerde hij zich van een Facebook-bericht op zijn eigen Facebook pagine dat zei: “Arabieren willen ons allemaal vernietigen” en zei dat hij niet wist dat zijn Instagram-account een juridische correspondent van Channel 12 vergeleek met de olifant Dumbo.

Inmiddels is dat chatbot waarin het stond door Facebook voor 24 uur geschorst wegens haatzaaien.

De leider van Blue & White Benny Gantz bespotte Netanyahu voor het ontkennen van kennis van zoveel dingen.

Yisrael Beytenu-leider Avigor Liberman tweette als antwoord: “Bibi zal een operatie in Gaza gaan starten nadat hij eerst de Jordaanvallei en Elkana heeft geannexeerd, en hij zal dit alles alleen doen na zijn volgende ontmoeting met Boris Jeltsin, van gezegende herinnering.” ( dit n.a.v. van de uitspraak afgelopen zondag van Netanyahu dat hij een goed gesprek met Boris Yeltsin Londen had gehad)