Protest tegen klimaatverandering in Tel Aviv

Screenshot YouTube

Honderden tieners protesteerden afgelopen vrijdag in Tel Aviv tegen regeringen die geen efficiënte oplossing bieden voor de crisis in de klimaatverandering.

Het protest is onderdeel van het “Strike For the Future”, initiatief onder leiding van de Zweedse tiener-activiste Greta Thunberg. Sommige van de demonstranten waren geblinddoekt om op die manier de blindheid van de besluitvormers weer te geven over de waarschuwingen van wetenschappers over de klimaatverandering.

De tieners zeiden dat ze geïnspireerd waren door Thunberg, die het afgelopen jaar wekelijks demonstraties heeft georganiseerd onder de noemer “Fridays for Future”, en wereldleiders opriep om hun inspanningen tegen klimaatverandering op te voeren. Thunberg zal naar verwachting maandag spreken op de VN-klimaattop.

Blauw & Wit-Knesset lid Miki Haimovich arriveerde op het Rabin-plein in Tel Aviv om haar solidariteit met de demonstranten en hun zaak te uiten: “Ik ben hier omdat het belangrijk voor mij is om naar de jonge generatie te luisteren en hen te helpen bewust te worden van deze belangrijke kwestie”.

Voorafgaand aan de verkiezingen van 17 september leidden verschillende centrumlinkse politici, waaronder Haimovich, milieucampagnes die tot nu toe geen van de belangrijkste onderwerpen op de politieke agenda van Israël zijn geweest.

Demonstraties in het kader van de “Global Climate Strike” vonden vrijdag over de gehele wereld plaats.

Advertentie (4)