Iraanse functionaris: “Wij kunnen Israel binnen 30 minuten van de kaart vegen”

Mojtaba Zannour . Screenshot YouTube

Mojtaba Zannour, de voorzitter van Nationwide Safety and International Coverage in Majlis in Iran, bedreigde Israël eerder deze maand en zei dat Iraanse drones Amerikaanse basissen in het gebied in de gaten houden. “Als Israël of Amerika een fout maakt, zal Israël niet langer blijven bestaan dan twintig of dertig minuten”, aldus heeft NGO MEMRI bekend gemaakt.

“Wij hebben nu een techniek van ongelijke oorlogvoering”, verklaarde Zannour in een interview met het Iraanse tv-kanaal 5. “Wat houdt dit in? Het betekent dat de sterke punten van onze vijand ineffectief, of veel minder efficiënt, worden – wij halen voordeel uit hun zwakke punten. We hebben ons hierop geconcentreerd. Het regime heeft afschrikking gecreëerd”.

De functionaris dreigde Israël binnen een half uur te vernietigen “als Israël of Amerika een fout maakt”, zeggende dat het Iraanse leiderschap zijn keuzes heeft gemaakt. “De Verenigde Staten heeft 36 basissen in het gebied”, verklaarde hij. “De dichtstbijzijnde bevindt zich in Bahrein en de verste bevindt zich op het eiland Diego Garcia in de Indische Oceaan.”

“Onze drones zijn in de lucht en volgen elke verandering van de Amerikaanse strijdkrachten. Wij hebben nu constant registratie van de overgrote meerderheid van vijandelijke troepen in het gebied. In het geval dat ze schieten, worden zij geraakt. Wanneer onze grote leider Ali Kamenei zegt dat de tijden van hit-and-run voorbij zijn praat hij niet uit emotie of plezier. Zijn uitspraken worden ondersteund door wat al is bereikt.”

Advertentie (4)