De wereld staat vandaag stil bij het bloedbad in de synagoge van Pittsburgh.

Screenshot YouTube

Er wordt verwacht dat duizenden mensen over de hele wereld deelnemen aan verschillende projecten en een online herdenking ter gelegenheid van 1 jaar na de dodelijke schietpartij die het leven kostten aan 11 bezoekers van de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh.

De eerste verjaardag van de dodelijkste aanval op Joden in de geschiedenis van de VS wordt wereldwijd gemarkeerd op zondag met vrijwilligersprojecten, muziek en een online herinnering.

De schietpartij, die plaatsvond op 27 oktober 2018, koste het leven van 11 synagoge bezoekers en zeven mensen raakten gewond in de Tree of Life-synagoge, in de wijk Squirrel Hill in Pittsburgh.

De schutter, Robert Gregory Bowers, opende het vuur met een AR-15 geweer en andere wapens tijdens een dienst in de Tree of Life synagoge, voordat een politie-eenheid de terrorist heeft kunnen doodgeschoten.

Het Tree of Life-gebouw is sinds het bloedbad gesloten gebleven. De drie Joodse gemeenten houden nu in twee nabijgelegen synagogen hun diensten. Vorige week onthulden Tree of Life leiders hun visie op het beschadigde gebouw: een herbouwde ruimte voor synagogediensten; herdenking, educatie en sociale evenementen; en klaslokalen en tentoonstellingen.

Het thema van de herdenking is “Onthouden. Herstellen. Samen.” Het omvat een joodse gebedsdienst, die het gedeelte van de Thora bestudeerd dat werd gelezen toen de schietpartij plaatsvond, mogelijkheden om een dienst voor de gemeenschap te doen en een openbare herdenkingsdienst.

Verwacht wordt dat duizenden zullen deelnemen aan de herdenking van zondag via “Pause with Pittsburgh“, een virtueel herdenkingsevenement gecreëerd door de Joodse Federaties van Noord-Amerika.

Advertentie (4)