Documentaire over nazi beul Demjanjuk op Netflix (video)

Demjanjuk. Screenshot YouTube

Op Netflix is nu te een vijfdelige documentaire te zien met de naam “The Devil Next Door”. Deze documentaire onderzoekt het echte verhaal van John Demjanjuk, die in 1988 in eerste instantie in Israel ter dood werd veroordeeld omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaker was geweest in een nazi-concentratiekamp. De bewaker in kwestie kreeg de bijnaam ‘Ivan de Verschrikkelijke’ van zijn slachtoffers.

Toch hield Demjanjuk nadrukkelijk vol dat er sprake was van een verkeerde identiteit en dat hij niet de man was die mensen zeiden dat hij was. Dus was hij ten onrechte veroordeeld of probeerde hij zijn verontrustende verleden te ontkennen?

Via interviews en beelden bracht het team achter The Devil Next Door het verontrustende verhaal samen.