Door extreme droogte en hitte bosbranden in Israel (video’s)

Brand bij Jeruzalem. Screenshot Twitter

Ook in de afgelopen nacht zijn brandweerlieden op diverse plekken in Israel blijven vechten tegen de bosbranden welke worden veroorzaakt door de extreme droogte en daarbij gepaard gaande hoge temperaturen.

Ten minste vier afzonderlijke branden braken gedurende de nacht uit in het noorden van het land.

Eén brand in het dorp Nahalal, in de Jizreël-vallei, verspreidde zich naar de stro-silo’s van de agrarische gemeenschap, die ‘s nachts in vlammen opgingen.

Ten minste 10 brandbestrijdingsteams vochten maandagochtend nog steeds tegen de brand, waarbij brandweerlieden zeiden dat het dorp zelf niet langer door de brand wordt bedreigd.

In Haifa raakten twee mensen licht gewond bij een brand in een flatgebouw in de wijk Neve Yosef, wat door brandweerlieden snel werd bedwongen.

Een andere man raakte lichtgewond door een brand in de buurt van het Arabische dorp Dahi, dicht bij de noordelijke stad Afula. Ten minste 22 huizen werden geëvacueerd in het dorp voordat de brand onder controle werd gebracht, aldus de Israëlische brandweer.

Een derde brand brak uit in de buurt van Carmiel, maar wordt niet beschouwd als een bedreiging voor mensen of huizen.

De hittegolf zal naar verwachting nog tot minstens tot donderdag duren. Verwachte hoogtepunten op maandag, van noord naar zuid: Tiberias 33 graden, Haifa 32 graden, Tel Aviv 29 graden , Jeruzalem 26 graden en Beersheba 30 graden.

Brand bij Jeruzalem. Foto Twitter

De laatste branden komen na de golf van bosbranden op zondag. Grote branden werden zondag gemeld nabij Tzur Hadassah buiten Jeruzalem, en naast Kibbutz Ein Shemer op de noordelijke kustvlakte nabij Hadera.

Israel Fire and Rescue Commissioner kondigde een verbod aan op open vuur in open gebieden tot donderdag, inclusief kampvuren en het verbranden van afval op het platteland.

Brandweerteams in het hele land riepen extra personeel op en zijn opgeroepen alert en paraat te blijven.

Advertentie (4)