De laatste toespraak van Shimon Peres

Het Peres Center for Peace & Innovation heeft beelden vrijgegeven van het laatste publieke optreden van Shimon Peres waarin de 9e president en 8e premier van Israël een toespraak hield voor Israëlische ondernemers en internationale investeerders. Shimon Peres overleed 5 jaar geleden.

Chemi Peres, voorzitter van het Peres Center en de zoon van Shimon Peres, die aanwezig was bij het evenement, merkte op: “Ik had het voorrecht om tijdens de laatste uren van zijn leven met mijn vader te zijn.

Kort na zijn toespraak kreeg Peres een beroerte en werd hij met spoed naar het Sheba Medical Center in Tel HaShomer gebracht, waar hij uiteindelijk op 28 september 2016 op 93-jarige leeftijd bezweek aan een hersenbloeding.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)