Zihni Özdil stelt woke racisme aan de kaak door vergelijking met joden

Zihni Özdil. Foto YouTube.

Het antiracisme debat in Nederland gaat de verkeerde kant op, vindt voormalig kamerlid voor GroenLinks en columnist bij Elsevier Zihni Özdil. Hoewel naar zijn mening racisme in Nederland wel degelijk bestaat, is de aanpak hiervan door de progressieve elite omgeslagen naar het marginaliseren van jonge blanke Nederlandse mannen.

Om zijn argumenten kracht bij te zetten, heeft hij in een column genaamd “De Joodse lezer interesseert mij niet” in een aantal woke artikelen uit de Nederlandse media de termen “wit” en “racistisch” vervangen met “jood” en “gierig”. Hiermee wil Özdil aantonen dat het zogenaamd antiracisme van woke links “uiterst racistische ideeën [omarmt] als constructieve standpunten.”

De methode om de benaming van een bepaalde groep die het doelwit is van kritiek te vervangen met “jood” is gebruikelijk in linkse kringen en wordt algemeen toegepast om kritiek op moslims of het immigratiebeleid verdacht te maken.

In het geval van de teksten die Özdil heeft bewerkt, is het resultaat de ontmaskering van het racisme dat ten grondslag ligt aan het zogenaamde antiracisme van woke links. Want haat en raciale discriminatie, ook wanneer deze is gericht op de eigen groep, blijven haat en raciale discriminatie.

Het idee van “nooit weer” was niet om deze keer een andere groep te grazen te nemen, maar juist om het nooit weer te doen. Deze boodschap is door progressief Nederland niet volledig begrepen, met als gevolg dat ze racisme tegen hun eigen groep interpreteren als antiracisme.

Volgens Özdil heeft de “spreekwoordelijk Rachid uit Rotterdam” niets aan het anti-blank racisme van de progressieve elite en wordt hiermee juist de wederzijdse haat aangewakkerd tussen Rachid en “de spreekwoordelijke Kevin uit Spijkenisse.”

Özdil is van mening dat het einddoel van deze “keiharde neoliberale klassenoorlog, gevoerd door de witte progressieve elite en hun gesubsidieerde beroepsallochtonen” het “wegzuiveren van arme witte mensen uit het openbare leven in Nederland” is.

Zijn mening wordt door andere politici gedeeld. De Vlaamse minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir waarschuwde onlangs nog op Twitter dat het uitsluiten van anderen uiteindelijk zal leiden tot een totalitaire samenleving.

De door Özdil bewerkte stukken tekst zijn afkomstig van artikelen uit het NRC, Vrij Nederland, De morgen en OneWorld.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!