UNHRC kapt presentatie over antisemitische retoriek van UNRWA-leraren af

De president van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHRC) Nazhat Shameem Khan heeft vrijdag een videopresentatie van UN Watch onderbroken. In de presentatie werden anti-joodse berichten op social media van leraren van de UNRWA geciteerd.

Na het onderbreken van de presentatie zei Khan dat er “beledigende en opruiende opmerkingen” waren gemaakt die neerkwamen op “persoonlijke aanvallen” op individuen. Vervolgens zei ze dat de “verklaring niet in orde is” voordat ze het woord gaf aan het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Palestinian Return Centre (PRC), een organisatie die banden heeft met Hamas.

UN Watch is een in Genève gevestigde NGO die de intergouvernementele organisaties controleert op anti-joodse vooroordelen.

De directeur van UN Watch, Hillel Neuer, benadrukte dat een recent rapport van zijn organisatie “meer dan 100 leraren, schoolhoofden en andere werknemers” citeert die “Hitler prijzen, haat tegen Joden propageren en terroristische aanslagen tegen Israëlische burgers steunen op sociale media.”

In reactie op de aantijgingen heeft de UNRWA aangekondigd dat het 10 van haar stafleden aan het werk heeft gezet om te onderzoeken of een van de leraren in kwestie “beleid heeft geschonden dat personeel verbiedt om online niet-neutraal gedrag te vertonen”, aldus een persbericht van UNRWA.

Maar nu blijkt dit onderzoek niet meer nodig te zijn, daar het benoemen van antisemitisme als kwetsender wordt geacht dan de uiting van anti-joodse vooroordelen.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)