Israël meldt ‘zeer weinig’ bijwerkingen van boostervaccinatie

Foto YouTube.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft minder dan 10 gevallen van Myocarditis (ontsteking van de hartspier) vastgesteld na het toedienen van de derde dosis van het Pfizer/BioNtech-vaccin aan meer dan 3,2 miljoen Israëliërs.

Israël is in vergelijk met andere landen relatief vroeg begonnen met het vaccineren van de bevolking en was een van de eerste landen waar vastgesteld werd dat de bescherming van het vaccin na verloop van tijd afneemt. Enige maanden terug is Israël daarom begonnen met het toedienen boostervaccins.

In gegevens die donderdag werden gepubliceerd, meldde het Israëlische ministerie van Volksgezondheid negen gevallen van myocarditis binnen vier leeftijdsgroepen onder de meer dan 3,2 miljoen mensen die de booster-injectie inmiddels hebben gekregen.

De bijwerkingen traden alleen op bij mannen, drie gevallen in de leeftijden tussen de 16 en de 29 jaar oud en zes in de leeftijden 30 tot 59. Acht andere mogelijke gevallen werden nog beoordeeld. De meeste gevallen van myocarditis waren over het algemeen mild, zei het ministerie.

In totaal hebben 25 van de 3,2 miljoen Israëliërs die een derde prik hebben gekregen binnen 30 dagen na de injectie ernstige bijwerkingen gemeld, waaronder myocarditis.

De Israëlische regering wil met de boosters nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus voorkomen. Ongeveer een derde van de 9,3 miljoen inwoners van Israël is inmiddels voorzien van een boostervaccinatie.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!