Peiling: 52% van Blue & White kiezers voor coalitie met Arabische partijen

Benny Gantz. Screenshot Twitter

Een peiling, gepubliceerd door de Army radio wijst uit dat 52% van de Blue & White kiezers voor een coalitie met de Joint Arab List is, 44% is tegen een dergelijke coalitie.

De peiling vroeg of “vanwege de politieke omstandigheden – we een regering moeten vormen, zelfs ten koste van samenwerking met de Joint Arab list?

De meeste Likud-stemmers (83%) waren echter tegen samenwerking met de Arabische partij, terwijl slechts 7% vóór was. Bij het opnemen van de totale resultaten van iedereen die antwoordde, was 59% tegen de samenwerking met de gemeenschappelijke lijst, tegen 34% vóór.

Op de vraag wie er premier zou moeten worden gaf 44% er de voorkeur aan dat Netanyahu die rol blijft vervullen, terwijl 39% vóór Blue & White leider Benny Gantz stemde .

De peiling vroeg ook of de benoeming van de leider van Nieuw Rechts Naftali Bennett als minister van Defensie juist was, 43% antwoordde dat dit niet het geval was. Van de Blue & White kiezers was 74% tegen de benoeming.

Gevraagd op welk punt kiezers menen dat Netanyahu zijn functie als premier zal moeten opgeven, antwoordde 39% dat dat hij moet aftreden als hij wordt aangeklaagd, 14% antwoordde dat hij moet aftreden wanneer het proces begint, en 34% vindt dat hij in functie moet blijven totdat de rechtbank een uitspraak heeft gedaan.

Het meest verrassende aspect van de peiling is een goed teken voor Yisrael Beytenu-leider Avigdor Lieberman, de meeste van zijn huidige aanhangers beweerden dat ze ondanks zijn laatste opmerkingen niet voor iemand anders zouden stemmen, terwijl een extra 9% die niet op hem stemde beweerde dat ze zouden overwegen dit bij een derde verkiezing te doen.

Advertentie (4)