Gratis shabbat bus in Tel Aviv is een enorm succes; ruim 10.000 passagiers

Gratis bus in Tel AViv. Screenshot Twitter.

De nieuwe bus service op Shabbat in Tel Aviv en omgeving was een enorm succes, zo blijkt nu. Ruim 10.000 passagiers maakten de eerste shabbat gebruik van de (voorlopig) gratis bussen.

De drukte was zelfs zo groot op sommige momenten dat passagiers niet konden worden meegenomen en moesten wachten op de volgende bus.

Het initiatief met de naam “We move on weekends” voorziet dus duidelijk in een behoefte.

Een aantal andere gemeenten rond Tel Aviv overwegen zich binnenkort ook aan te sluiten, waardoor het aantal buslijnen, dat op dit moment zes verschillende lijnen beslaat, zal kunnen toenemen.

De minibussen, die elk plaats bieden aan 19 personen, begonnen voor de eerste keer afgelopen vrijdag de nieuwe routes te rijden, toen Shabbat na 16.00 uur begon.

Drie uur nadat de dienst was gelanceerd, kondigde de gemeente Tel Aviv aan dat het meer voertuigen zou toevoegen om dat vanwege de grote toeloop passagiers moesten wachten, meldde de Israëlische zakelijke website Calcalist.

Komende Shabbat verwacht men opnieuw een groot aanbod van passagiers en omdat mensen o.a. door de vele publiciteit nu weten dat dat thuis zitten op Shabbat er niet meer bij is.

Advertentie (4)