Israelische startups die door “een draai” succesvol zijn geworden

Ter illustratie

De spil van het bedrijf is al heel lang de kern van zaken voor zowel Silicon Valley als Startup Nation-bedrijven. Een bedrijf start in één richting, beseft dan dat het niet lukt en maakt een wending naar iets beters, aldus begint een artikel in Israel21C over succesvolle Israelische startups die succesvol werden nadat ze “draaiden”en iets anders gingen doen dan ze oorspronkelijk in gedachten hadden.

Een van de beroemdste startups die door “een draai”succesvol werden is misschien wel Nokia, die ooit begon met het maken van rubberen laarzen; Western Union, die beroemd werd met telegrammen en vandaag de dag de grootste geldoverdracht service ter wereld is; Nintendo, die oorspronkelijk speelkaarten produceerde; en Twitter, die begon als Odeo, een podcastingbedrijf dat irrelevant werd toen Apple iTunes verbeterde met ondersteuning voor podcasts.

Maar ook Israel heeft een aantal bedrijven die door “een draai”succesvol werden.

Neem bijvoorbeeld Meerkat dat ooit bedoeld was als een live video-streaming product, maar nadat Twitter een concurrerend product had gekocht, draaide het bedrijf zich om en ontwikkelde een video chat “”HouseParty genaamd, waarmee meerdere vrienden tegelijkertijd met elkaar kunnen videochatten. CEO en oprichter Ben Rubin beschreef de beslissing als een ‘draaipunt van moed’, in plaats van een ‘draaipunt van angst’.

LiveU werd gelanceerd als een hulpmiddel om live video te streamen. Hoewel het dat nog steeds doet, heeft het bedrijf een groep toegevoegd die zich richt op autotechnologie, waardoor video en gegevens kunnen worden gestreamd van en naar een voertuig om bediening op afstand mogelijk te maken (vooral handig voor de toekomstige autonome auto’s). Het bedrijf werd eerder dit jaar overgenomen voor $200 miljoen.

Vayyar Imaging had haar eigen draaipunt in de technologie van het bedrijf, die oorspronkelijk bedoeld was voor het screenen op borstkanker, maar controleert nu de passagiersactiviteit in een auto, inclusief een potentieel levensreddende babybewegingsdetector op de achterbank.

Commtouch was een van de eerste op internet gebaseerde e-mailsystemen die in 1999 op de markt kwamen. Vandaag biedt het bedrijf cloudgebaseerde internetbeveiligingssystemen onder de naam Cyren aan vooraanstaande bedrijven, waaronder Google, Microsoft en Check Point.

News Datacom draaide meerdere keren en iedere keer onder een verschillende naam, van de aanvankelijke focus op het bouwen van smartcards voor satellietzenders ging het uiteindelijk naar het beveiligen van streaming video onder het merk Synamedia.

Consis Medical begon zijn technische reis als een robot-gestuurde “mouw” die smokkeltunnels kon verkennen. Nu wordt het gebruikt om colonoscopieën veiliger en comfortabeler te maken.

Zo zijn er nog veel meer bedrijven die door het geven “van een draai” opeens succesvoller werden dan ze dachten toen ze van start gingen.

Advertentie (4)