Joodse kunstschaatser Jason Brown doet kur op muziek uit “Schindler’s List” (video)

Jason Brown. Screenshot YouTube

Joodse kunstschaatser Jason Brown heeft in zijn carrière op een breed scala aan muziek geschaatst, van Simon en Garfunkel tot de muzikale soundtrack van Hamilton tot het nieuwste James Bond-nummer van Sam Smith. Dit seizoen heeft hij een bijzonder joods nummer toegevoegd aan zijn kunstschaats act: muziek uit de belangrijkste Holocaust-film “Schindler’s List” van John Williams, meldt JTA.

“Mijn achtergrond is duidelijk joods, en het verhaal is zo ontroerend”, vertelde Brown, 24, eerder deze maand aan NBC Sports na het debuut van zijn nieuwe act op Skate America, het eerste evenement in de Grand Prix-serie van internationale kunstschaatswedstrijden voor het Seizoen 2019-20.

“Ik ben opgegroeid met het leren over de Holocaust en de verhalen over Oskar Schindler . Ik heb er altijd al naar willen schaatsen, maar het moest zo zijn dat ik op het niveau van volwassenheid echt klaar ben om er op te schaatsen. ”

Brown won uiteindelijk zilver. Collega-Amerikaanse schaatser Nathan Chen nam goud mee naar huis.

“Ik denk dat het een deel van onze taak is om als artiest les te geven en mensen te betrekken bij het verhaal dat je op het ijs probeert te vertellen,” voegde Brown toe. “Het punt is om de passie en intensiteit te hebben waarmee ik schaats en het verhaal over te brengen.”

Je kunt de volledige uitvoering bekijken in een reeks video’s die hij op zijn Instagram heeft gepost , of van deze toeschouwer die het op YouTube heeft gepost.