Malha Mall in Jeruzalem wordt driemaal zo groot

Overzichtsfoto. Voorgrond Malha Mall, er achter Teddy voetbalstadion. Foto screenshot YouTube

De Jerusalem Malha Mall, die in 1993 werd geopend en met succes wordt geëxploiteerd door Azrieli Group Ltd, wordt verdrievoudigd in grootte.

Na verbouwing zal het nieuwe winkelcentrum drie commerciële verdiepingen, 260 winkels en 2.000 parkeerplaatsen hebben die totaal 48.000 vierkante meter zullen beslaan.

Toen de Tweede Intifada in 2000 begon, verving het veiligere winkelcentrum het centrum van Jeruzalem als het belangrijkste winkelcentrum van de stad, hoewel het de laatste jaren moest concurreren met het Mamilla Mall en het snelgroeiende winkelcentrum Talpiot.

Maar niet alleen de Malha Mall wordt uitgebreid. Ook gepland zijn 28-verdiepingen met speciale woningen gericht op ouderen woningen boven het bestaande winkelcentrum en twee kantoorgebouwen – van 26-verdiepingen en 15 verdiepingen in het zuidwesten en noordoosten van de site.

Daarnaast zullen er 1.404 nieuwe parkeerplaatsen worden toegevoegd aan het bestaande winkelcentrum. De nieuwe en bestaande commerciële gebieden zullen totaal 168.600 vierkante meter hebben, drie en een half keer zoveel als nu bestaat.

Om de twee delen van Malha met elkaar te verbinden, het winkelcentrum en het kantorencomplex met het daar tegenover gelegen “Teddy”voetbalstadion (thuisbasis van Beitar) en de basketbalarena Payis, zal er een brug worden gebouwd over de Begin Highway.

Advertentie (4)