Duizenden demonstreerden zaterdagavond in Tel Aviv tegen Netanyahu

Demonstratie tegen Netanyahu in Tel Aviv. Screenshot Twitter

Duizenden demonstranten kwamen zaterdagavond naar het plein voor het Habima theater in Tel Aviv om te demonstreren tegen premier Netanyahu, daarbij eisend dat hij zou aftreden.

De naar schatting 6.000 – 7.000 demonstranten droegen borden bij zich met daarop teksten als “Netanyahu, neem ontslag, Israël is belangrijker”, en “Sterke democratie, sterk Israël.”

Een van de demonstranten, een inwoner van Jeruzalem, vertelde aan de Hebreeuwse Ynet dat hij naar de demonstratie kwam om “de meest laffe premier die we ooit hebben gehad, te vertellen dat hij moet aftreden en zijn zaak voor de rechtbank moet bepleiten. Anders dan dat, wil ik niets over hem horen. “

Een andere demonstrant zei dat ze naar de demonstratie was gekomen omdat ze “ziek was van de corruptie”. “We moeten Bibi naar huis sturen,” vertelde ze aan Ynet daarbij de bijnaam van Netanyahu in Israël gebruikend. “Hij is corrupt.”

Het evenement werd georganiseerd door de belangenvereniging “Movement for Quality Government” en vond plaats enkele dagen na een demonstratie op dinsdag van supporters van Netanyahu in Tel Aviv.

Advertentie (4)