Openbare aanklager komt met lijst van 333 getuigen tegen Netanyahu

De Netanyahu’s met miljardairs echtpaar Andelson. Screenshot Twitter

Dat sloeg in, in Israel, de lijst met 333 getuigen die de aanklagers in de rechtszaken tegen premier Netanyahu gaan gebruiken. Het lijkt een beetje op de “who is who” lijst, met namen uit de politieke wereld, de wereld van het amusement en een aantal bekende en minder bekende (multi) miljonairs. Veel van de namen komen als een verrassing omdat niet bekend was dat zij aan één van de drie zaken tegen Netanyahu waren gelinkt.

De lijst bevat rijke vrienden en beschermheren van Netanyahu door de jaren heen, zoals Sheldon en Miriam Adelson; Ron Lauder; de twee mannen die betrokken waren bij de zogenaamde Case 1000, Arnon Milchan en James Packer; en de neef en financieel supporter van Netanyahu, de in de USA wonende miljonair Nathan Milikovsky, van wie allemaal bekend was dat ze getuigenissen hebben afgelegd tijdens het onderzoek naar de premier.

Ook staan veel van Netanyahu’s topadviseurs door de jaren heen op deze lijst met getuigen, zoals voormalig ambassadeur in de Verenigde Staten Ron Dermer, Perach Lerner, David Shimron, David Sharan en Ran Baratz. Nir Hefetz, Shlomo Filber en Avi Harow, de getuigen van de staat in de zaken tegen Netanyahu, staan ook op de lijst vermeld.

Voormalige top functionarissen van defensie en veiligheidsdiensten zijn onder de getuigen, zoals voormalig nationale veiligheidsadviseur Uzi Arad, voormalig Shin Bet-chef Yuval Diskin en voormalig Mossad chef Tamir Pardo.

Maar er zijn ook huidige en voormalige politici die als getuigen door de aanklagers worden ingebracht,Yair Lapid, Eitan Cabel, Yariv Levin, Ze’ev Elkin, Tzipi Livni, Tzachi Hanegbi, Yinon Magal en Gilad Erdan.

Op de lijst staan ​​ook prominente personen waarvan voorheen niet bekend was dat ze relevant waren voor de zaak, waaronder zakenlui Len Blavatnik en Larry Ellison van Oracle Corporation om er maar eens twee te noemen.

Het gaat te ver om alle 333 getuigen hier te noemen, daar komt u de komende maanden en mogelijk jaren vanzelf achter als u de verslagen over de drie rechtszaken op Joods.nl volgt.

In ieder geval hebben de roddelbladen in israel weer meer dan genoeg stof om over te schrijven en zullen de banden tussen deze getuigen en de Netanyahu’s snel genoeg bekend zijn.

Advertentie (4)