Israeli’s zijn echte koffie leuters en gebruiken ruim 4 kg koffie per jaar

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Het in 1933 opgerichte in Italië gevestigde koffiebedrijf Illy bracht een rapport uit over de internationale koffieconsumptie in het afgelopen decennium en meldde dat in die tijd de wereldwijde koffiemarkt met 60% groeide.

Israel staat nu op de 19e plek op de lijst van landen waar de meeste koffie wordt gedronken.

Volgens het rapport verbruiken Israëli’s 4,4 kg. koffie per persoon per jaar, net voor Spanje, waarvan de burgers gemiddeld 4,3 kilo per jaar consumeren. Amerikanen zitten vlak achter hun Israëlische en Spaanse tegenhangers en verbruiken naar verluidt gemiddeld 4,1 kilo per persoon per jaar.

“Zoals je in de gegevens kunt zien, is er het afgelopen decennium wereldwijd een aanzienlijke toename van de koffieconsumptie geweest. In de afgelopen jaren is de Israëlische koffiecultuur een van de meest ontwikkelde ter wereld geworden, “zei Uri Federman, CEO van Landwer Cafe, met vestigingen in heel Israël.

In Israël en omgeving is Arabica de meest voorkomende koffiesoort en de grootste exporteur van koffie is Zuid-Amerika, dat verantwoordelijk is voor 48% van de wereldwijde export.

“De Israëlische koffiemarkt wordt momenteel geschat op tussen NIS 3-3,5 miljard per jaar, ongeveer 78% van de Israëlische volwassen bevolking drinkt koffie, gemiddeld tussen de 2-4 koppen koffie per dag,” voegde Federman eraan toe.

Finland staat bovenaan de lijst van Illy’s met een verbruik van gemiddeld 12,1 kilo koffie per jaar. China en India kwamen met 0,1 kg op de laatste plaats.

Als het gaat om het importeren van koffie, leidt de VS de top 10 van importeurs, voor Italië, dat op de derde plaats staat.

Advertentie (4)