Geen buitenlandse deelnemers bij de marathon van Tel Aviv komende vrijdag

Marathon van Tel Aviv. Screenshot YouTube

Na instructies van het ministerie van Volksgezondheid heeft de gemeente Tel Aviv laten weten dat er bij de marathon van Tel Aviv komende vrijdag geen buitenlandse deelnemers aanwezig zullen zijn. Alleen de ca. 40.000 Israelische deelnemers zullen aan de marathon mee kunnen doen. Dit vanwege de angst om verdere verspreiding van het coronavirus, waarmee nu twee Israelis besmet zijn.

De gemeente zei in een verklaring dat de 40.000 lopers uit Israel die zich hebben aangemeld, zoals gepland aan de wedstrijd van vrijdag zullen deelnemen. Degenen die van plan waren uit het buitenland te komen om de marathon te lopen, krijgen hun inschrijfgeld terug.

Israël heeft vergaande stappen genomen om een ​​uitbraak te voorkomen, waaronder het verbieden van toegang tot het land voor buitenlanders die onlangs China hebben bezocht en een handvol Oost-Aziatische landen, terwijl Israëliërs die de gebieden in de afgelopen 14 dagen hebben bezocht, worden gedwongen om in huis quarantaine te gaan voor twee weken.

In Israël zijn twee gevallen van het coronavirus, beiden werden besmet op het Diamond Princess-cruiseschip voor de kust van Japan, en werden vorige week teruggebracht naar het land en in een ziekenhuis quarantaine geplaatst samen met negen andere Israëli’s die aan boord van het door virussen getroffen schip waren.

In het weekend zei Zuid-Korea dat sommige van zijn onderdanen die recent in de Joodse staat waren, bij thuiskomst besmet werden bevonden, wat aanleiding gaf tot paniek en aanvullende voorzorgsmaatregelen.

Deze aankondiging stuurde honderden Israëli’s die zich op toeristische plekken in de buurt van de Koreaanse toeristen reizigers hadden bevonden, in quarantaine. Ongeveer 200 Israëlische studenten en leraren en 12 politieagenten kregen de opdracht om verplicht in quarantaine te gaan.

Zondag deelde het ministerie van Volksgezondheid aan het ministerie van Onderwijs mee dat het alle educatieve reizen van Israëlische middelbare scholieren naar historische Holocaust-locaties in Polen zou moeten opschorten vanwege de wereldwijde verspreiding van het virus.

“Aangezien het coronavirus zich over de hele wereld blijft verspreiden, inclusief naar het Europese continent, en omwille van preventieve voorzichtigheid, is het op dit moment gepast om reizen van studenten naar Polen op te schorten totdat de situatie duidelijk is geworden,” schreef zondag de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Moshe Bar Siman-Tov aan zijn collega van het ministerie van Onderwijs Shmuel Abuav.

Advertentie (4)