Carnaval Aalst in België toonde Joden als insecten

Screenshot

Het ging er weer antisemitisch aan toe tijdens het carnaval van Aalst zondag. Joden werden afgebeeld als insecten, de Klaagmuur werd getoond als zijnde gebouwd met goudstaven, en honderden liepen verkleed als orthodoxe Joden rond, inclusief haakneuzen en peijen. Ook was er een display van Jezus aan het kruis met de tekst “raak mijn Jood niet aan”.

Zoals eerder was aangekondigd door de carnavals organisatie van Aalst zouden er veel meer karikaturen van Joden te zien tijdens de carnavalsoptocht als reactie op kritiek over het carnaval van 2019.

Nou dat is gebeurt. Joden werden afgebeeld als insecten, honderden mensen waren verkleed als orthodoxe Joden inclusief hoeden, haakneuzen en peijen.

Orthodoxe Joden afgebeeld als insecten. Screenshot.

Ook werd de Klaagmuur getoond met de tekst “wel, je zou ook klagen als ze in je penis zouden snijden?”

Onder de duizenden feestvierders die de parade vanaf de zijlijn bekeken, droegen tientallen mensen nep Haredi-joodse kostuums, waaronder een persoon die ook grote trollenvoeten droeg.

screenshot

Ook waren er 12 mannen gekleed als othodoxe Joden die een display droegen met de tekst “klaag mier”, een uitdrukking die in het Nederlands lijkt op het woord Klaagmuur . Ze droegen ook stickers met de tekst ‘gehoorzamen’ op hun revers.

Een andere groep droeg pakken in ultraorthodoxe stijl en plastic neuzen en zwaaide met een teken met daarop ‘voorschriften’, waaronder een die luidde: ‘Vertel de waarheid niet over Joden.’

Screenshot

De Belgische premier Sophie Wilmes zei dat sommige karikaturen van Joden tijdens de jaarlijkse parade in de stad Aalst de waarden en reputatie van het land “beschadigen”. Ze gaf echter niet aan welke karikaturen zij bedoelde.

Wilmes schreef in haar verklaring: “De federale overheid is gevoelig voor de reacties op sommige praalwagens en kostuums op het carnaval.” Terwijl het evenement ‘veel meer is dan alleen dat’, schreef ze, ‘schaden deze acties onze waarden en de reputatie van ons land.’

Advertentie (4)