President Rivlin bezoekt dierenhospitaal tijdens staatsbezoek Australië

President Rivlin tijdens bezoek aan dierenhospitaal. Foto Koby Gideon (GPO)

President Reuven (Ruvi) Rivlin heeft zondag het dierenziekenhuis in de Taronga Zoo in Sydney bezocht, dat een grote rol speelde in het verzorgen van gewonde dieren na de bosbranden die onlangs in Australië woedden.

Het dierenziekenhuis behandelt elk jaar ongeveer 1400 dieren om ze terug te brengen naar hun natuurlijke omgeving. Onder de dieren die daar werden behandeld, ontmoette de president koala’s en andere buideldieren zoals kangoeroes en wallaby’s en een vogelbekdier. Volgens cijfers van de dierentuin zijn in de laatste ronde van de bosbranden in Australië ongeveer een miljoen dieren gedood en heeft het Taronga-dierenziekenhuis honderden gewonde dieren behandeld.

De president ontmoette het management en het personeel van de dierentuin, inclusief dierenartsen en verzorgers, en hoorde over hun reddingspogingen in de afgelopen maanden om dieren te helpen die bij de branden gewond waren geraakt. Ze zeiden dat tienduizenden Australiërs hadden geprobeerd wilde dieren uit de branden te redden, en legden uit dat het door de omvang van de vernietiging minstens 12 jaar zou duren om de dieren naar de natuur terug te brengen. “We hebben het over dieren die 8-12 jaar oud zijn, dus alleen de volgende generatie en de daarop volgende zullen terugkeren naar de natuur. De omvang van de vernietiging is enorm en het zal lang duren, “zei de hoofddierenarts en hoofd van de dierentuin, Cameron Carr.

“Dit is een natuurramp die om de paar decennia plaatsvindt, niet om de paar eeuwen,” zei de president, die zijn bezorgdheid uitte en eraan toevoegde dat de zorg voor dieren in het wild in Australië hartverwarmend was en dat de manier waarop ze werden behandeld inspirerend is.

Hij voegde er met trots aan toe: “onze veterinaire teams in Israël, inclusief in het dierenziekenhuis in Beit Dagan, werken met een even indrukwekkende professionaliteit, ondanks het feit dat onze natuurlijke habitat beperkter zijn. Hier heb je een grote rijkdom aan wilde dieren en de zorg die wordt betaald door de bevolking van Australië is vergelijkbaar met de compassie en bezorgdheid die ik ken uit de manier waarop we voor dieren in Israël zorgen.”

Advertentie (4)